En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under juli 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 15 juli 2010 19:15

Vädret var liite sämre på förmiddagen, lite regn och blåsigt. Blev bättre under eftermiddagen och kvällen.

Satt i ett kort möte på förmiddagen och skulle använda min bärbara. Och eftersom jag vet att jag hade problem i tisdags så testkörde jag innan på morgonen och då fick jag ingen kontakt så att jag kunde köra trådlöst!!! Men efter en stund och något samtal till IT så kom det igång igen så faktiskt fungerade det under hela vårt möte, jippi!


Gick även ner en stund på verkstäderna efter middag för att se om jag kunde hjälpa till med några knepiga frågor. Fick några samtal under förmiddagen som gjorde att jag tyckte det var lättare att gå till dem.


Kände mig halvnöjd när jag gick hem den här dagen, imorgon sista rycket innan semestern =)


När vi kom hem så var Moa hemma, mycket trevligt! Hon hade fått skjuts av Björn när han ändå skulle till hagen så körde han hem och lämnade en lite trött unge.


Vi körde till hagen och släppte av Patricia som skulle hämta Seline. Jag och Moa hjälpte henne och sen körde vi till stallet och snackade en stund med Frida innan Patricia kom med Seline.

Moa hämtade ut Bellino och borstade och fixade med honom. Idag var första dagen som Moa skulle testa att sadla honom och hänga lite.


Först bli fin, sen på med sadel "vad är detta????"



Att det kan vara så skönt att bli kliad på magen!


Så hängde Moa lite på honom och han bryr sig....... INTE ett smack



Aha... var det den som satt fast på ryggen.


                

Patricia hopptränade för Frida inför tävlingen till helgen, inga större problem där inte. Nytt bett gör att det är lite svårare att justera av och på, men det blir bättre.

 

      

Moa testade att rida lite i shorts, är inte så jätteskönt... hi hi

 

       

Malte ville också testa att hoppa.

 

 

Hem och gick ut på uteplatsen och bara hade det gott!

Helt underbara kvällar just nu. Kan sitta ute hur länge som helst, eller ja tills myggen anfaller så mycket att det inte går längre.

 

 

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 14 juli 2010 19:00

Bättre väder eller ja riktigt bra väder. Kändes inte så förfärligt klibbigt idag som det har gjort de sista dagarna.


Blev inte Röstånga för Moa idag heller utan det blev en cykelpicknick i Billeberga området nånstans. Hon fick låna Linns cykel som i sin tur lånade granens cykel.

Hon sov där på natten också, spelade Wii hela kvällen så hon hade inte tid att komma hem =)


Patricia och Anton hade varit en stund på stranden och badat, sen hade de nog badat i poolen hemma också. Annars så är de rätt på att vara tonåringar just nu.


Fick halvmycket gjort idag, vet inte vad det är som bromsar just nu. Känns ungefär som att bromsa i en uppförsbacke !!!

Är väl känslan att det inte är mycket tid kvar och lite för mycket som ska göras, då blockerar det sig lite för mig. Men det löser sig till slut det vet jag ju. Är ju inte precis första gången jag går på semester =)


Jag och Patricia körde till Sibirien på kvällen eftersom det verkligen var väder för detta


Här simmas det för fullt

  

När man rullar sig är det viktigt att det kommer in sand precis överallt.

   

    Galopprundan på stranden är det absolut bästa om Seline får välja =)

   


         


Jag satt på stranden och bara hade det så gott. Solen värmde fortfarande otroligt mycket även om klockan var vid 19 tiden. Helt underbar kväll!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 juli 2010 21:45

Somnade till åska och regn och vaknar till en genomgrå morgon. Men var det svalare för det???? nä!!!!


Försökte mig på ett par långbyxor, med tanke på det grå vädret, men de åkte av igen och på med ett par kortare. Som sagt det var ju inte kallare.


Liite rörigare på jobb idag igen, var själv rätt passiv, antagligen för att det snart är över..

Får skärpa mig imorgon!!!!

Även om vi har kyla på rummen så är det ju superkvalmigt i resten av huset.


Moa skulle följa med Linn och Björn till Röstånga sommarland idag, men eftersom det var gråväder och regn på förmiddagen så hoppade de över det och åkte till Ullared istället =)

Moa handlade kläder, spel och hästsaker. Det hade varit massor med folk. Antagligen så har tv-programmet "ullared" gjort att det vallfärdar folk dit nu. Har alltid varit mycket, men jag har förstått det som att nu är det nästan hysteriskt. Han får väl se till att öppna fler "Ullared" i sverige så att det kan sprida ut sig lite.


Patricia och Anton körde till ödåkra för att försöka rädda några blommor nu i sommarvärmen, inte helt lätt, tyvärr, för den här värmen knäcker ju vad som helst. JA ja hon gör så gott hon kan. (hoppas att inte mormor blir jättearg om hon misslyckas med någon).

På eftermiddagen moppade hon upp till hagen och red Seline en stund på trekanten. Trött av betet, nä !!!

Kom hem och åt lite, sen stack hon bort till farmor för Anton var där.


Johan stack ner till Glumslövs backar för att fota fåglar.

Jag satt och rensade bland fotona i min data, börjar bli så många nu så jag får inte plats med nya. Men så svårt det är att sortera, vill ju ha allt!!!


Sen tog jag cykeln och cyklade min vanliga runda på ca milen så att jag fick röra lite på mig också.


Så skönt det är nu på kvällarna när man kan sitta ute långt in på nätterna. Hoppas att vår semester också får såna här kvällar!!!


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 juli 2010 22:43

Undra när man ska lära sig???? Är gammal, men inte ett dugg klokare!!!

Hur skönt har det varit att sova på rygg i natt liksom??? Nä inte alls om jag säger så. Känns som att jag har haft fullt med sand i hela sängen, men se det har jag inte haft. Nä för jag har bränt heeeeela min rygg!!!!!!!!! Suck, så trött jag blir på mig själv. Jag VET att det blir så här varje år, men ändå ska man BARA ligga en liiiiiten stund till på stranden. Straffet är en natt med otroligt dålig sömn.


Ja ja så är det och tydligen så ska jag inte lära mig detta... kanske nästa år eller nästa eller nästa eller kanske rent av.......... ALDRIG!!!!!!!!

Säger till tjejerna "smörj er nu så att ni inte bränner er", men själv då, nä för jag känner ju ingenting, just då JAAAAA!


Hur varmt och kvavt som helst på morgonen när vi körde till jobb och solen värmde på bra där jag hade bränt mig, så det var full fart in på kontoret och där har jag sen suttit heeela långa dagen, med undantag på middagen som jag åt i matsalen inne på lasarettet. Och då måste man lämna kylan en stund för att komma ut och få en chock över hur varmt det egentligen var. Man tappar greppet när man sitter inne i det svala rummet.

Men jag vill verkligen inte klaga på värmen, bara att idag var det lite jobbigt eftersom ärthjärnan inte tänkte till igår.


Har fått undan massvis med problem idag, känns så himmelens bra när man går hem och vet att man har gjort allt det där som man bara skjuter på hela tiden. Så nu har jag inte många såna saker kvar. Härligt!

Satt lite längre idag för att känna att på fredag kan jag kanske till och med få gå hem lite tidigare eftersom det är min sista dag innan SEMESTERN!!!! =)


Moa blev hämtad av Björn och Cornelia vid 9-tiden, sen har hon varit där hela dagen. Badat och myst med kusinerna.

Hon och Björn kom hem hit en kort stund för att packa väska till Moa. Hon ska sova hos dem i natt, sen ska de iväg och campa imorgon. Så tidigast på onsdag får vi träffa henne igen =/. Fast jag vet ju att hon tycker detta är jättekul att få vara med dem, och hellre det än att hon ska sitta hemma och bara vänta på att vi ska komma hem. Visst hon har kompisarna och så, men lite vuxenkontakt är ju rätt bra.


Patricia och Anton hade varit och badat en stund, tror vid havet, eller kanske i våran pool, ja jag vet inte så noga. Sen hade de varit hos farmor och sen hos GT.

Patricia har inte mer jobb så nu driver de rundor igen. Hon har bestämt sig för att skriva sitt CV för att kunna söka andra mer välbetalda jobb och det gör hon rätt i.


Moa och Björn var uppe och kollade till hästarna och Moa hade lyckast att smörja Selines såriga mule. Hon tål inte solen, eller hennes mule tål inte solen, så vi måste smörja hela tiden med solskydd!


Nu på kvällen är det fortfarande 27.5 grad varmt och vi har öppnat allt som går att öppna i huset för att få in så mycket kyla ??? som möjligt. Vi har ca 30 grader i huset och sova i det går verkligen inte.

Så ja, men får väl gå och pyssla en liten stund till innan det går att rasa i säng för att få någon eller förhoppningsvis några timmars sömn.


Go natt!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 juli 2010 22:15

Johan sov ute i natt och sa att kl 2 på natten hade det varit 19 grader varmt. När vi kom upp vid 10-tiden så var det över 25 grader, närmare 28 redan.

Vi åt frukost, sen stack Moa, Patricia, Anton och jag ner till stranden och stekte oss till senare eftermiddag. Johan strejkar och åkte för att fota vid vege å.


Vi var nog nästan mer i vattnet än på stranden. Stod och kastade boll en bra stund. Moa tränade på att fånga lyror med ena handen.


Anton och Patricia stack hem en runda på dan för Anton tyckte det var lite för jobbigt med värmen, behövde komma inomhus en stund.

Sen kom de ner och Patricia kom ut till mig och Moa som badade och Anton åkte hem till Bårslöv med sin mamma och familj.


När vi kommit hem och ätit så stack vi tjejer upp till hagen för vi hade tänkt rida, men tji fick vi, det började regna smått och blixtrar. Efter en stund kom det även rejäla knallar så vi bestämde oss för att inte rida. Tänkte att vi åker och fixar med Belino istället, men då började det riktigt ösregna, så vi körde hem och kollade på en Wallander film istället.


Anton var iväg och körde radiostyrd bil på kvällen med sin pappa ute mot Ekeby, tror jag.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 10 juli 2010 17:45

Ja hör, ni nu så är det sommar på riktigt!

Nu får alla som klagade på vintern igen all värme som saknades då ; D

Jag klagar inte för jag tycker detta är underbart, framförallt eftersom vi har nära till havet och kan mer eller mindre bo där sådana här dagar.


Sov lite för länge.... men jag är rätt trött just nu. Märks att semestern är nära nu =)

Moa vaknade tidigt och Björn hämtade henne vid 9.30-tiden Jag var så trött att jag inte ens orkade gå upp och säga hej då... suck!

Gick väl upp vid 10.30 och in i duschen för att vakna till liv. Johan skickade jag upp till affären för att köpa gott bröd till frukost.

När frukosten var klar så cyklade jag ner till stranden och låg där i ca 2 timmar och badade väl 2 ggr eller kanske 3?!

Johan stack iväg och fotade vid Forsmöllan, han är inte så glad för att ligga på stranden och steka.


På eftermiddagen blev vi bjudna till Linn och Björn på grillade kycklingklubbor och klyftpotatis. väldigt gott, men jag var inte hungrig!!!!! Är alldeles för varmt att äta varm mat i den här värmen. Men lite lyckades jag ändå äta.


Vi kunde bara konstatera att det var ett kvällsdop som gällde, så vi packade ihop oss och körde till Rydebäcks strand.

Moa åkte med Linn och Björn direkt till stranden. Vi körde hem om och hämtade handdukar och gick sen ner.


Lite bilder på kvällen....

            


Hem och bara slappade på uteplatsen. Nu började det bli skönt att vistas ute. Trist att man ska känna så när det egentligen är detta man längtar efter hela vintern. Men idag har det varit liiite för varmt för att orka göra nåt. Och jag blir lite stressad av att inte göra nåt!!!!!

Men va fasen det är ju snart SEMESTER!!!! och då kanske man kan göra nåt,,,,, ja eller inte. Det är ju semester vi ska ha.


Patricia kom hem på kvällen och var väldigt nöjd efter sin tripp i Falsterbo.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 9 juli 2010 23:34

Men hur trött är jag!!!!! Kom till jobb strax efter åtta. Kom inte ur sängen och det gör det ju inte lättare, med tanke på att hela huset kan sova vidare.

Okej, Johan kör mig, men ändå.

Var lika trött igår, med det var väl straffet efter strandrundan på kvällen.


Varit rätt lugnt hela dagen, fått undan bra saker, så jag kände mig skapligt nöjd när jag gick hem.


Johan och Moa hade städat och fixat hemma under dagen trots värmen. Det har varit ca 25-28 grader, men molningt med lite sol emellanåt.

Moa var även med Rebecka på dagen och Johan skjutsade in dem på bio vid 16-tiden. Moa tyckte det var pinsamt, för det var bara hon och Rebecka i hela biosalongen=))


Johan hämtade mig på jobb strax efter 16.30, hem och käkade lite. Slappa en stund i soffan innan jag tog stålponnyn till hagen.

Fixade till Seline för att kunna cykla upp till stallet med henne på lina. Hade sadeln i stallet efter strandritten.

När jag skulle cykla till stallet så kom Linn som var sugen på att rida ut en stund. Jag cyklade till stallet och tog på sadeln, red och mötte Linn och sen red vi rundan över Myltahusvägen.

Linn skjutsade mig till stallet så att jag kunde hämta min cykel för att sen cykla hem.


Satt på uteplatsen och blogga och allmänt slappa innan det var sängdags!

zzzZZzzZZzZ

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 8 juli 2010 23:00

Då var värmen tillbaka igen... Igår förmiddag var det rätt så svalt, men det blev varmare på eftermiddagen och kvällen.

Men idag känns det tydligt att det kommer att bli varmare några dagar, vilket de även har lovat.

Man rör sig inte för fort när man är utomhus om man säger så. Inne på kontoret är det okej för där jag och mina kollegor sitter har vi kyla och det är tacksamt när man jobbar i den här värmen.


Patricia och 8 st andra tjejer har åkt till Falsterbo och kommer hem på lördag någon gång. De ska tälta på campingen i närheten av tävlingarna.


Efter fikat så tog jag min bärbara och gick ner till verkstäderna för att sitta hos dem ett tag och hjälpa dem som ville ha hjälp med sina arbetsorder.

Och tiden gick oförskämt fort fram till middag, så det blev någon timme efter middagen också. Kändes faktiskt bra att få sitta där och bara finnas. Jag slapp rätt många telefonsamtal från killarna, för nu fanns jag plötsligt i verkligheten =)


Johan gick av jouren, vilket gör att det känns som fredag även för mig. Han är ju alltid ledig fredagen efter jouravlämning.


Moa hade tagit det lugnt hela dagen, städade förstås lite när vi kom hem, putsade speglar och bord och fixat diskbänk och diskmaskin. Hon är sååå duktig!


Hem och käkade lite med Moa, sen kör hon och jag upp till stallet. Jag hade lovat att hjälpa henne med Belino en stund.

När vi kom dit som kom Malte farandes i sin nya snygga flytväst. Stod och snacka med Frida ett tag och så fick vi se de helt underbart söta valpisarna.

Tur att man inte ska ha hund för annars hade vi köpt allihopa


Se och njut

       

Min och Moas favorit.... Hon är såååå söt! Och hon somnade även hos Moa ett tag.


   


Och snygge Malte som har fått en ny COOOL bil... "Mamma kom köra cooool bil"

  


När vi tjatat bort Fridas tid (hon var seriös och jobbade i trädgården), så gick Moa och hämtade Belino.

Hon gick och sprang en stund med honom på ridbanan, sen gick vi in och satt på honom ett schabrak och tömkörningsgjord. Vi provade att longera honom och i vänster varv gick det superbra, men höger var svårt =)

Men till slut så gick även det och Moa klarade av att göra det helt sjävl till slut.

Björn kom med Mafiozo och behövde lite bakhjälp. Jag försökte förklara, men det är så svårt när man inte vet hur Mafiozo är riden. Björn "tvingade" mig upp på Mafiozo för att se om jag kunde backa honom rakt bak och sen backa i båge. Hur snabb var den här hästen när man skulle backa då???? Gick i 190!!!

Väldigt lättriden och lyhörd för vad man ville. Kul!

Sen hoppade Björn upp igen och testade på nytt och nu gick det riktigt bra!


När vi var klara med Belino, borstade och fixade av Moa, så körde vi hem och slappade liten stund innan sängen kallade i högan sky!

Anton kom hit och sov på natten.  

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards