En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under juli 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 juli 2010 22:45

Inte så att jag önskar livet av oss, men nu är det så nära semestern att jag redan, en vecka för tidigt, har börjat räkna ner.....

Den här veckan är rätt så soft, hinner få undan massa gammalt och jag tror att jag ska hinna få undan det innan jag går på semester. Hoppas det i alla fall.

Det är skönt att komma tillbaka och bara ta 4 veckor gammalt jobb och inte flera månader tillbaka. Sånt skrot som jag nu har arbetat ifatt med nu under några veckor. Det känns så skönt att få tomt, eller jag tomt och tomt, men grepp om vad jag har liggande. Har inte haft det på hela våren.

Glömmer bort en massa saker som skulle varit klart och så. Det känns inte bra för mig. Har varit rätt så ostrukturerad, vilket jag lätt blir när det blir för mycket. Ja ja, tjat tjat...


Körde hem och hämtade upp Moa, Patricia och Anton, körde till stallet för att hämta upp Malin och Nellie, körde till hagen och hämtade in hästarna. Björn skulle precis rida så vi fick ta med oss Tensan till stallet under tiden vi skulle iväg.

Medans de gick upp med hästarna till stallet så körde jag, Moa och Anton till stallet och kopplade släp och hämtade lite saker i stallet som skulle med.

Idag var det strandväder och vi hade ett väldigt stort behov av att få rasta hästarna och oss på Sibirien en stund på kvällen.


Vi kom inte iväg förens kl 19.30 och så tar det ca 40 minuter att köra, men det är det värt. Var på stranden vid ca 20.30 tiden. Patricia och Nellie började rida längs vattnet och sen blev det en snabb galopp på vägen tillbaka.

Av med sadel och ut i vattnet för att simma en stund. Patricia var nöjd och kom upp med Seline som kunde rulla sig en stund, vilket är ett måste i hennes liv. =)

Malin red iväg på Odessa ett tag och Seline verkade lite sugen så Patricia sadlade på igen och red iväg. Det blev några galopprundor till, dock inte så långa sträckor.

Vi andra satt och bara hade det så gott på stranden, fikade lite och snackade skit. Härligt med sån mystid.!! Man har det alldeles för sällan känner man när man väl sitter där. "Detta måste vi göra oftare". Jo eller hur!

Kass bara att man glömde kameran, för det var så himmelskt fint, men ja nästa gång så är den med igen (hoppas jag)


Kom tillbaka till stallet strax innan kl 23, då gick vi ner med alla 4 hästarna till sommarhagen. Vi var 6 st med 4 hästar som gick mitt på vägen och väckte upp allt runt omkring oss.... kändes det som i alla fall. Det var ju så tyst och så alla dessa hovar som smattrar när de steppar fram.

Johan var snäll och kom upp och hämtade upp Patricia och Anton efter att vi släppt ut hästarna. Patricia skulle ju upp om 4 timmar och Anton var tvungen att komma hem och ta sin medicin. Vi andra gick tillbaka till stallet och det var faktiskt rätt så skönt även den här kvällen.

Tack och go natt!



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 juli 2010 22:09

Patricia kom iväg som hon skulle även den här morgonen. Imponerande att hon kommer upp vid 4.30 varje dag och cyklar iväg för att ligga på en åker och plocka jordgubbar. Det är väldigt duktigt av henne.


Anton mådde mycket bättre idag, men har lite träningsvärk i armarna.


Moa var på Liseberg från kl 11 till 22 och var helnöjd med dagen. Hon skulle sova hos Miche i natt eftersom de kommer hem så sent.


Varit lite gråväder idag, men solen har tittat fram flera gånger, dock bara varit ca 20 grader, så det är ju kallt om man jämför mot tidigare dagar.

Det kom lite regn hos oss i natt, men vi skulle behöva mer. Vi har nog inte klippt gräset på 2-3 veckor, skulle kanske behöva toppas lite, men mer är det inte.


Det är några gram lugnare på jobb just nu, men det pratar vi inte högt om för jag vet vad som väntar nästa vecka som är min sista arbetsvecka innan semestern. Då är det mycket som måste vara klart eftersom jag inte har någon direkt ersättare. Har snackat snyggt hos några av killarna som kommer att hjälpa mig med det allra viktigaste. Tur att man har pålitliga och snälla arbetskamrater som ställer upp. Det tackar jag ödmjukast för. För annars hade jag nog inte fått min semester när jag ville, (som vanligt då).


Skönt att hinna småpilla lite och trixa lite med annat smått och gott, sånt som man inte hinner med annars.


Patricia och Anton var ute och körde moppen en stund på eftermiddagen och efter vi ätit sill och potatis, jag vet igen!! men det är ju så himla gott, så hoppade Anton i våran lilla pool. Jag och Patricia satt och huttrade under tiden. Såg inte skönt ut! Alldeles för kallt i vinden för att vi ens skulle vilja klä av oss.


Jag körde till stallet och skulle rida ut en stund. Och precis när jag hämtat Seline i hagen så kommer Monica och är också ridsugen, så vi fixade till våra djur och red ut ca 1 timme. Jag testar ett nytt bett på min häst och det är nästan så att jag blir religiös. Det fungerar så bra, nu är det ingen dragkamp längre och det är heeeeelt underbart.


Hem och satt på uteplatsen och bloggade en stund på kvällen.


Men nu är det tack och gonatt!


Så varmt och kvavt det var på morgonen. När man gick ur bilen så kändes det alldeles vått i luften.

Patricia trampade iväg vid kl 4.50 för att åka upp och plocka jordgubbar, Idag blev det 60 liter på 4 timmar.


Vid halv 10 varje måndag så har vi ett möte för att gå igenom vad som hänt och vad som ska hända under veckan.

Och idag så tyckte chefen att vi lika väl kunde sitta ute och ha vårt möte som att sitta inne. Det var det bästa idag. Tänk att sitta i möte och kunna sola samtidigt =))

Nu är det liiite lugnare igen på jobb, men jag har 2 veckor på mig innan jag ska på semester och allt ska vara klart till dess för en ny fakturering... Ja hoppas bara att det andra lugnar sig så att jag hinner rensa lite annat också.


Fick sms från Moa att det inte alls var så varmt i göteborg som här idag. Hon sov hos Miche i natt eftersom de skulle köra tidigt.


Patricia ringde mig strax innan kl 15 och sa att Anton fått ett sånt krampanfall som han fick för ungefär ett år sen. Han fick anfallet när han körde bilen, men som tur var så handlade Patricia snabbt och fick bort hans fot från gaspedalen och lyckades få över sitt ben för att bromsa bilen och styra den åt sidan. Väldigt bra gjort!!!

Hon for ur bilen för att springa runt och knäppa upp honom så att han kunde röra på sig. Hon vinkade in en bil som kom körandes och vilken tur för i den bilen satt en sjuksköterska som hjälpte Patricia med Anton. Patricia ringde efter ambulans som efter lång tid kom och hämtade dem. Körde in till helsingborgs lasarett.

Johan gick dit och mötte upp dem vid ambulanshallen och följde dem in på medicin akuten. Anton hade kommit i medvetande innan de åkte iväg med ambulans, så han kunde till och med gå ur ambulansen, men han hade ont överallt och var rätt så tagen.

De tog massor med prover på honom, men kan inte hitta något direkt, utan tror även den här gången på värme och trötthet.

Han ska in om 1 månad eller så till en neurologläkare som ska undersöka honom ordenligt. Nu fick han tabletter som ska hjälpa honom så länge i alla fall. Han får inte köra bil eller moppe innan läkaren har kollat honom och det för det är en säkerhet för honom och för hans medtrafikanter.

Så trist nu när det är sommar och allt. Han ska även vara försiktig när han badar och får inte göra det själv.


Så ikväll blev det väldigt tidig säng för dem båda.


Nu hoppas vi att han mår bättre imorgon, för nu ikväll hade han väldigt ont i huvudet och mådde illa. Han bet sig rejält i tungan och har förstås riktigt ont.


Alltså blev det ingen häst idag, för vi körde och hämtade Antons bil vid vattenverket och handlade på Maxi och så hämtade vi dem i bårslöv där de varit och ätit efter att Pontus hämtat dem på lasarettet.

Jag jobbade lite längre också så kvällen bara försvann.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 4 juli 2010 23:15

Sov ända till kl 10 utan problem. Men då sa ryggen till så det var bara att kravla sig ur bingen och se om någon annan var vaken. Moa hade precis öppnat upp sina blå och låg i sin säng med datan igång.

Johan stack upp och köpte lite bullar till frukost som vi åt ute i det fina vädret.


Linn med familj skulle till stranden så jag, Moa och Miche gick och cyklade ner. Patricia och Anton kom också ner och hälsade på. Alla utom Patricia, Anton och jag badade för solen hade gått i moln och då var jag inte sugen. Vill kunna bränna lite efteråt  ;)

Var där ca 1 timme, sen hem och bytte om, körde till jonstorps marknad. Patricia och Anton körde egen bil, för Miche åkte med oss så då fanns det inte plats i bilen.

Gick där någon timme, sen körde vi till Miatorp och köpte pizza och kebab.


Anton körde in Patricia till stan där hon skulle träffa några från klassen och de skulle grilla på gröningen.


Johan stack till Forsmöllan för att fota ännu mer. Moa stack hem till Miche efter att hon packat färdigt. För imorgon bär det av till Göteborg tillsammans med Miche och hennes mamma och bror.


Jag stack upp till stallet och red ut tillsammans med Monica och Linn. Red runt granarna och bäcken. Sen runt Kingelstad/Bälteberga. Var ute i nästan 2 timmar. Provade att rida med det nya pelhambetet och vilken skillnad!!! Nu kunde jag plötsligt få stopp på henne. härlig känsla! Inget tjafs på hela vägen. Jippi, hoppas nu bara att det är rätt bett för henne.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 3 juli 2010 23:00

Patricia och Anton körde till hagen och fixade iordning Seline. Jag körde till stallet och kopplade släpet.

Johan blev hemma för att komma upp senare. Moa orkade inte följa med på tävlingar idag, alldeles för varmt. Hon gick ner på stranden tillsammans med Rebecka istället.

Iväg till Herrvadskloster för tävling vid middagstid. Jisses så varmt det var. Ca 30 grader, men som tur var så fläktade det lite i alla fall.

Vi kollade lite på unghästarna i klassen innan Patricias klass skulle börja. Ut med hästen och på med kläder och så iväg på framridningen. Var jätte fin på framridningen, såg väldigt pigg och fräsch ut.

Malin hjälpte henne att rida fram, alltid bättre med någon annan än mamma =)


In på banan och då hade Johan kommit och stod laddad och klar med kameran. Malin filmade och jag fotade lite, fast helst vill jag kolla utan kamera framför näsan.

Var en väldigt fin runda de gjorde, gick inte så fort, men det är inte meningen just nu. De gick runt banan med en dubbelnolla och när allt var klart så kom de på 30;e plats av 67 startande så det var väldigt bra med tanke på att hon red en säker runda.

          

Eftersom det gick så bra så efteranmälde vi till 1.10 också, men tyvärr så gick det inte så bra. Det var alldeles för varmt för både häst och ryttare. Framförallt för ryttaren. Patricia blev tillsagd efter första ritten pga att hon red i kortärmad tröja. Vi hade missat att om man är under 18 år så får man inte rida i kortärmat. Alltså fick hon låna Malins kavaj i andra klassen, plus att hon har västen utanpå. Gissa hur varmt det blir!!!!!!!!!!!!

Alltså orkade Patricia inte rida fullt ut och Seline stannade på 3 st hinder av 5 språng. Blev diskade, men det gör inget, för första rundan var kanon.

Spolade av Seline med slangen och det tyckte hon var så skönt. Hon riktigt njöt av det.

Lastade och hem, då visade bilen 31 grader, men det sjönk till 28,5 när vi kört några kilometer.

Imponerad av att hästen orkade hoppa gång nummer 2.


Till stallet och Patricia skrittade ner Seline till hagen och jag fixade Curre och Belino under tiden. Fyllde på vatten och kollade så att de såg hela ut.


Hämtade Patricia i hagen och sen till affären för att köpa lite sill och potatis. Hem och lagade mat medans Patricia och Anton slängde sig handlöst i poolen. Johan stannade kvar i Forsmöllan och fotade lite på vägen hem.

Moa var hos Miche på kvällen.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 2 juli 2010 22:30

Oj så trött jag är... kanske inte så konstigt nu när man jobbat som en knas och inte känner sig nöjd ändå... Ville ha gjort mer, men fungerar inte programmen så är det inte så mycket att göra.

Patricia var iväg och jobbade för första gången den här sommaren. Hon har fått jobb på gårdsbutiken där hon ska hjälpa till att plocka jordgubbar.

Hon fick ihop 45 liter på 5½ timme. Var inte så mycket jordgubbar så det tog lång tid. Lite mör i kroppen var hon efteråt.

Underbart väder i alla fall och har varit så hela veckan. Fikade ute på förmiddagen och eftermiddagen.

På eftermiddagen blev jag jättesugen på glass och tänkte att jag skulle kolla om det var fler som kände detsamma... men jag hann bara tänka tanken så kom en av killarna och frågade om vi inte skulle gå ner i kiosken och handla och fyra stycken blev vi.

Köpte glass och gick ner till killarna i bunkern och satt ute hos dem ett tag. Väldigt varmt och gott! Synd bara att man jobbar.


Kommer hem och möts upp av brunbrända barn. Avis jag blir.


Vila för hästen idag också för jag var helt slut och orkade verkligen inte åka till hagen.


Moa var med Rebecka och de hade varit på stranden och solat hela dagen. Patricia var med Felle på eftermiddagen. Senare på kvälls så var Patricia och Anton ute och körde länge och kom hem sent.


Imorgon är det tävling och då måste vi vara pigga och glada eftersom de lovat supervarmt hela helgen.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 1 juli 2010 22:15

Eftersom jag inte hann färdigt igår så tänkte jag att jag nog skulle hinna göra det allra sista innan faktureringen skulle köra idag.

Men tji fick jag.... programmet fungerade inte, inte ens ikonen fanns kvar på skrivbordet. Ringde och anmälde felet och servern hade tydligen gått ner sig helt.

Verkligen jätteroligt!!

Att man kan vara så fruktansvärt beroende av ett program, man fattar det inte förens man står utan.


Var på möllebacken och åt middag tillsammans med några från jobb. Varmt som bara den var det i alla fall.


EFter jobb så var jag och Moa funktionärer i Viarp på deras Pay and ride. Johan hade gått på jouren så han kom ut med den bilen och fotade ett tag. Patricia och Anton kom också och kollade Patricias klasskompis Hanna när hon tävlingstränade.

Moa åkte hem med Johan när vi var klara. Jag och Patricia körde till hagen och fixade Seline, Patricia red upp till stallet och jag körde dit och byggde lite hinder eftersom hon skulle hoppa lite inför lördagens tävlingar.

Tränade mycket svängar och avstånd. Höjde bryr vi oss inte om utan bara avstånd och kommunikation i allmänhet.


Patricia red tillbaka och jag fixade lite i stallet och sen körde jag ner och hämtade henne i hagen.


Moa var med Miche på kvällen, Johan körde och hämtade henne.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards