En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under september 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 16 september 2010 22:34

Fick skjuts av Johan upp till tåget eftersom det passade hans tider. Han körde hem och hämtade Moa som skulle till skolan vid 8.


Jag väntade på tåget - konstigt att det alltid är kallt när jag ska åka tåg. Tåget skulle gå 7.35 för att vara framme kl 8.23 i Malmö och jag skulle vara på utbildning kl 8.30, alltså finns det inte mycket att ge på,

Alla piper och gnäller om att tågen kommer för sent, måste stanna på spåret för att vänta in andra tåg, finns inga sittplatser, för korta tåg mm mm. Har själv varit med om det de sista gångerna jag åkt med tåg mellan Rydebäck och Malmö, men trodde väl att det hade hänt nåt det sista året.... men ack så fel den här svensken hade.

Började med att tåget kom 7 minuter för sent till Rydebäck, vi är väl ca 10-15 st som hoppar på och får inte plats att sitta!!!! Då har tåget bara åkt från ängelholm.

Kommer till Landskrona, vilket är station nummer 2 från Rydebäck sett, där står vi still i minst 10 minuter pga att vi måste vänta in ett annat tåg som kommer från samma håll som vi. De låg i spåret sidan om och hade tydligen mer bråttom än vi=(( De går ut i högtalarna att de som ska hoppa av på mellanstationerna innan Lund fick hoppa över till det andra tåget och vi skulle köra raka spåret till lund!!!!  JAAAA då hinner jag nog i tid i alla fall.....Men vad hände????? jo vi stannade ändå vid varje mjölkpall!!!!! =( Och plötsligt så kom det ingen tågvärd. För folk var väldigt irriterade nu, och det är klart inte deras fel, men de får ju allt skit som händer. Så jag kan förstå att de gömde sig.

När vi stod i Landskrona så går de även ut i högtalaren om att någon sjukvårdskunnig var tvungen att gå ut på perrongen då någon blivit dålig... tro fasen det när de har proppat tåget så fullt att man inte längre behövde ha fötterna nerfällda.

Känns det säkert att åka tåg?????????????? näääää inte om jag får säga vad jag tycker. Tänk om det skulle spåra ur eller något hoppar upp på spåret, vad händer med alla inne i tåget då? och så detta att man står och hänger på varandra och flåsar varandra i nacken och i ansiktet.... urk så äckligt det är...!!


Kom då äntligen till slut fram, efter ytterliggare ett stopp innan Lund. Ja 20 minuter längre tid tog det!! Och sen att ta sig från stationen är ju en historia i sig. För alla har mest bråttom till sina mål, tar ingen hänsyn till någon annan än till sig själv. Rätt hemskt egentligen. Att se människors ansiktutryck medans de trycker sig fram är ju i och för sig rätt intressant.=)


Häftigaste den här morgonen var en tjej som kom in i tåget när vi stod i landskrona, tar av sig sin ryggsäck, tar fram en 3-bens pall, fäller upp den och sätter sig i gången och läser tidningen. Snacka om rutinerat!!! =D Vi var många som fick oss ett gott skratt... så tack tjejen för att du lättade upp irritationen som var i tåget.


Nåja, väl av tåget så var det lätt att hitta hotellet jag skulle till, där vi skulle på vårt utvecklingsprogram, som vår arbetsplats satsar på just nu, när det gäller oss adminstrativa assistenter. Vi ska under fem gånger prata stress, hur vi ska kunna säga nej och hur vi ska kunna få arbetsro och hitta lätta lösningar på våra arbetsdagar. Nyttigt, även om det är många påminnelser när det gäller för min egen del. Men ibland behöver man en ny spark där bak så man inte ramlar in i fel spår igen.

Var och åt på Hotell savoy efteråt, vi fick liten bit kyckling och lite lite ris, så vi undrade faktiskt vad det skulle bli till huvudrätt, men den kom aldrig ;O


Fick sitta heeeela vägen till Helsingborg, underbart! Inte en minut för sen!!! Tjoho!!!


Jobbade över en stund, eftersom jag låg efter en hel dag pga kurs... det får man klart räkna med, men det gör inte mina arbetsuppgifter.

Johan gick med på en besiktning inne på lasarettet så när han var klar rullade vi hem.


Moa hade varit snäll och dammsugit och plockat undan när vi kom hem..... Helt underbart! Tack söta Moa.


Patricia var snäll och körde upp och fixade Seline på eftermiddagen. Hon hade till och med galopperat lite på banan och det hade gått bra även om Seline var lite seg i början.


Anton var på lasarettet och fick sin dom idag..... den var inte rolig! Han får inte köra bil på 5 år som det verkar just nu i alla fall. Han har haft 3 små epilepsi anfall enligt EEG-testen.

Trist eftersom han vill jobba som bilmekaniker och han är bekymrad över om han kan få jobb när han inte få lov att köra bil.

På kvällen var han, farmor och hans pappa och såklart Patricia i Malmö och kollade en mopedbil. Han får lov att köra moppe och mopedbil och det är ju tur eftersom han annars har svårt att komma till skolan.

Mopedbilen ska hämtas på lördag, har sett bil på den och den är riktigt fin faktiskt.

Han kommer att gå på tester en gång om året och har han inte fått något anfall under en tid så kanske kanske får han tillbaka körkortet tidigare. Vi håller tummarna.


Johan körde in till jobb en stund på kvällen. Hade något som han lovat hjälpa till med.


Jag färgade Moas hår för hon ska fotas imorgon, och det är ju alltid en risk att göra det dagen innan, men hon blev nöjd, så då är jag nöjd!


Oj vilket långt inlägg.... men som vanligt jag tvingar ingen att läsa.


Gonatt!!




Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 15 september 2010 22:33

Kom lite senare till jobb idag, varför vet jag inte riktigt, men vi tog det allmänt lugnt och körde även inom willys på vägen.


Möte på förmiddagen och jag skrev på detta mötet. Är rätt okej, tiden går otroligt fort när man skriver. Man måste ju vara uppmärksam på ett annat sätt än när man bara sitter med i möte.


Hem och bytte om snabbt, sen körde jag och Moa till stallet för att hämta hennes ridsaker. Jag mockade och Moa fixade maten och slängde in halm i boxen medans jag satt ensilage. Vi fixade stallet på ca 15 minuter... har nog aldrig gått så snabbt=9


Sen körde vi till viarp och Moa gick in på teori och jag kollade gruppen innan när de red.

Moa och hennes grupp tränade dressyr och Moa red på Golden och det gjorde hon väldigt bra. Fick mycket beröm av Susanne idag.

Men vi upplevde att Golden var lite oren när de travade. Så jag kände igenom honom efter lektionen och tyckte att han var lite skum i reaktionen när man tryckte bakom höftbenet på vänster sida. Han liksom hackade i rörelsen. Provade att göra samma på 2 andra ponnysar och de reagerad också, men inte hackigt, utan mer en jämn rörelse. Sa till Susanne så hon får kolla hur hon upplever det.


Hämtade Johan vid Raus kyrka på vägen hem från Viarp. Han hade gett sig ut för att gå trots höstvädret, blåst och regn.


Naemi var här och hälsade på när vi kom hem från jobb och senare på kvällen så stack Patricia och dansade. Anton hämtade hem henne.


Imorgon ska Anton till lasarettet igen för ny undersökning. Vi vet inte riktigt vad de ska göra imorgon, men det får vi nog reda på.


Jag ska till malmö imorgon, på ett utvecklingsprogram som vi administratörer ska gå nu. För att lära oss att hantera stress bl a.

Så på vägen hem körde vi inom skånetrafiken på knutan för att köpta jojo reskassekort som vi kan använda när vi tågar till malmö och lund.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 14 september 2010 22:15

Grattis Ida! Tänk att när jag tittade i kalender så såg jag vem som hade namnsdag idag. Jag har blivit så dålig på det. Förr hade jag full koll på alla namnsdagar och födelsedagar.


Rör i allt och ingenting på jobb just nu. Det är mycket att göra och mer kommer det in i mellan hela tiden.


På eftermiddagen skulle vi bli bjudna på tårta och jag undrade förstås varför, eftersom det inte är så vanligt att vi får tårta. Men fick inget svar direkt... hummm, men jag gick ut och fikade med de andra och mitt i fikan så kom det in en arbetskamrat med blomma och presenter till MIG!!! Snacka om att jag blev förvånad.

Kontoret hade samlat ihop för att köpa något till mig för att jag fyllt 0:a. Riktigt roligt, framförallt med tanke på att vi inte firar så "unga" människor på jobb =) Vi firar 50 + 60 åringar och såklart de som slutar och går i pension.


Då plötsligt känner man sig trots allt lite uppskattad =) Tack så jättemycket för en trevlig överraskning.


Jobbade lite längre, för som sagt jag har en del smågrejer som måste göras.


Moa hade Gon hemma och de bakade goda dajmkakor... gott!


Patricia och Anton var ute på sitt.


Johan gick hem från jobb och jag körde hem och cyklade sen upp till stallet. Tömkörde Seline och det gick bra, förutom att det hade regnat innan vi gick ut och jag glömde att byta skor och blev dyngsur om mina fötter. Men som tur var så hade jag ett par extra strumpor i stallet och torra skor, nice!


Cyklade hem och jag kan väl säga så att vinden hade ökat rätt bra i styrka, så idag cyklade jag 2,1 mil på 59 minuter mot igår när jag cyklade 2,4 mil på 58 minuter.

Kände mig rätt så stabbig i benen när jag kom. När Johan kom hem så kände han sig också rätt så nöjd i sina fötter och ben.

Det är ju rent otroligt vad vi har blivit aktiva i familjen.... Fast väldigt behövligt.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 september 2010 22:30

Skapligt fint väder, fortfarande varmt, även om det är lite regnigt emellanåt.


Går lite trögt på jobb just nu, är nog fortfarande lite seg efter min vistelse hemma, även om det är över en vecka sedan.


När vi körde hem från jobb så såg vi Moa och Miche stå vid busshållplatsen så vi stannade och fångade upp dem, De ville hem till Miche direkt så vi skjutsade dem dit.

Hem och käkade lite, och när Johan var klar så gick han till Ålabodarna och hem igen, dryga milen.

Patricia kom hem och käkade för att sen sticka iväg och dansa, alltså skulle jag bli hemma själv igen.

Patricia hade varit i stallet och fixat Seline tillsammans med Felicia, så det var ju klart.

Jag kontaktade Linn för jag vet att de ville ha hjälp med ridningen, så vi bestämde att jag skulle cykla till stallet och hjälpa henne en stund.

Sen var det cykling hem igen i mörker och jag hade först tänkt ta en extra runda, men det är så där kul när det är mörkt ute.

Men jag cyklade ca 3 km extra inne i Rydebäck innan jag kom hem.


Johan och Moa stack till Maxi och handlade lite, för vi hade fått för oss att göra en pastasallad att ta med till jobb. Vi är rätt så trötta på maten i matsalen just nu. Den har inte varit någon höjdare sista tiden, så vi får nog skärpa oss att fixa mat och ta med istället.


När de kom hem så fixade jag pastasalladen, medans Johan fixade med blandare i duschen som har krånglat ett tag nu. Svår att stänga av när man duschat, så den står och rinner om man inte spänner tillräckligt hårt.


Sen var det kväller!!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 september 2010 22:15

Upp med tuppen och iväg till Viarp för idag skulle Moa tävla. =)

Det var egentligen en debutanthoppning, vilket ju är för de som aldrig tävlat tidigare, men det var många som varit med tidigare som ändå ställde upp.  Så även Moa och hon hade önskat Billy den här gången också, men det blev Nixe igen! Nixe har lite högre fart än Billy och det tycker ju förstås jag är jobbigt, men det är nyttigt för Moa att ha en ponny som hon måste rida och inte bara åka runt på.

Patricia och Anton kom och kollade och fotade Moas runda, som gick superbra och en rosett blev det. Hon hoppade 60 cm, för det är lagom att börja med tycker jag!!!

                

   


När vi var klara i Viarp så åkte vi till stallet för Moa skulle provrida Seline lite och jag skulle se hur Seline rörde på sig.

Johan stack iväg och fotade under tiden vi var i stallet.


Det gick jättebra för Moa att rida och Seline rör sig bättre och bättre för varje dag nu, skönt!

        


Hem och duschade, sen var det full fart ner till Billeberga för att fira Michaela som fyllde 6 år innan i veckan.

Vi blev bjudna på en supergod tacopizza och efter det blev det chokladpudding, grädde och margänger, mycket gott!


När vi kom hem så var jag skapligt trött, så det var tvätten som gällde och Johan gick till Maxi och hem igen.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 september 2010 21:53

Sovmorgon, härligt!!!

Moa var morgonpigg och stack ut för att springa en liten runda med sina nya löparbyxor =) hon sprang drygt en kilometer, bra jobbat av henne.


På förmiddagen stack Patricia och Anton och kollade modellflyg som hade någon uppvisning tror jag det var.


Vid middagstid så körde Johan, mig och Moa till Viarp, där Moa skulle fixa till Nixe och jag skulle kratta kanterna i stora ridhuset.

Johan körde till jobb och skulle fixa en sprint som gått sönder till gräsklipparen. Han hämtade Moa och skjutsade henne till Billeberga där Moa var lite lekledare på Michaelas kalas.

Jag cyklade till stallet i det mysiga regnet =/. När jag cyklat halvvägs fick jag ta på mig mina regnbyxor, men jag hade redan blivit blöt och ta på sig regnbyxor då är inte speciellt nice!!

Fixade stallet, hämtade Seline och tömkörde henne. Det gick jättebra idag, hon var inte såå halt. Var väldigt villig till att jobba och det känns bra. Då är vi äntligen på väg åt rätt håll =)


Cyklade hem och då var vädret bättre, grått, men inget regn. När jag kom hem så var maten klar och såååå gott det var att äta.

Patricia och Anton sanerade deras rum och det var välbehövligt kan jag säga.

Sen körde de och tvättade Atosen.


Johan körde och hämtade hem Moa från Billeberga, sen körde de och handlade lite grann.


Jag tog det väldigt lugnt på kvällen, känner att min kropp inte riktigt har hämtat sig. Är verkligen helt slut efter den här dagens övningar och då var det inte några egentliga konstigheter. Men så är det när kroppen inte vill vad huvudet vill.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 10 september 2010 22:00

Det är varmt och skönt ute, men när man tittar ut så får man en höstkänsla, blåser, löven flyger runt, usch vill ha kvar sommaren liiite till. Visst har de lovat finare väder igen, så vi får hoppas på det.


Verkligen varit full rulle hela dagen, fått massor med bra saker gjorda, men inget av det som jag hade planerat under dagen, men jag stannade kvar liten stund och fick ordnat upp lite i planeringen i alla fall.


Johan stack hem och hämtade Moa, för vi skulle till väla efter och hämta hennes telefon som kommit tillbaka efter reparation.

De körde inom Maxi och köpte lite till maten som vi skulle äta på kvällen, innan de kom och hämtade mig.

Körde inom skopunkten och köpte ett par nya tygskor till mig, mina gamla börjar gå i bitar.


Till väla och hämta Moas telefon och löste ut hennes löparbyxor som hon la undan igår när hon var på väla.


Hem och bytte om för att köra till stallet. Blev bara stalljobb, kände inte för att fixa med Seline utomhus då det störtregnade och hon var dygnsur.


Körde och hämtade Moa hos Miche, hem och åt hemmalagad pizza och det var sååå gott!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 9 september 2010 22:30

Hade fått några fakturor till, fast att det var sista dagen igår, men de var klara hos mig innan morgonfikat, sen kom det någon enstaka under dagen, men det var inga större problem.

Mycket forskning och telefonsamtal om massa småsaker när det gällde mitt jobb, men kände mig ändå nöjd när jag stämplade ut kl 15.


Körde och hämtade Seline i stallet och drog vidare till Gustavslund för att få nya skor på henne.


Moa och Miche var på väla, men de ville inte att jag skulle hämta dem redan vid 18 utan ville vara kvar någon timme till.

Så jag körde och fixade det sista i stallet och sen hem. Johan körde och hämtade tjejerna på väla så jag kunde ta det lugnt, för jag känner mig fortfarande rätt så seg i kroppen. Tar väl tid innan den har återhämtat sig helt.


Anton var på undersökning på lasarettet och fick en massa elektroder som de satt fast på huvudet för att försöka framkalla epilepsi. Det hade inte varit så trevligt tydligen, känts som massa stötar hela tiden och lampor som blinkade konstant. Han var väldigt trött när det var över, men nöjd att ha det gjort. Så nu väntar han på svar, vilket skulle ta ca en vecka.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards