En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under september 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 8 september 2010 22:30

Fint väder har vi just nu, fast de har lovat sämre i slutet av veckan så det är väl bara att vänta in.


Verkligen full fart på jobb nu, och jag märker att jag ligger efter en vecka nu. Sista dagen för mig att slutföra alla fakturor. Hade ca 30 fakturor när jag kom på morgonen och var klar med dem innnan eftermiddagsfikat. Drygt!! Men jag blev klart!!!!


När vi kom hem så käkade vi lite och sen körde vi Moa till Viarp eftersom det var teori och ridning för henne. Vi skulle på föräldramöte och Patricia skulle iväg och dansa så ingen av oss kunde stanna kvar och kolla. Men hon är så duktig och klarar sig själv nu. Hon hade fått rida en ny häst som kommit i veckan och han heter Golden. Hon tyckte att han var rolig att rida, så kanske en ny favorit?!


Första träffen med nya föräldrar och lärare på Högastenskolan.

Var nog det längsta föräldramötet jag varit på, 1½ timme långt... Men bra information.


Patricia hade fixat Seline innan på eftermiddagen eftersom jag inte visste hur långt mötet skulle vara. Hon hade skrittat på banan och Seline var lite för pigg för att vilja jobba tydligen. Men det hade gått bra ändå.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 september 2010 22:01

Skjutsade Moa till skolan på morgonen och efter det körde vi till Gunnars kondis för att köpa med oss fikabröd som vi skulle ha till eftermiddagsfikat.


Härligt väder på morgonen, men började blåsa väldigt på eftermiddagen och kvällen. Men ändå ca 16-18 grader.


Hade massor att göra idag, för nu har jag bara den här dagen och imorgon på mig innan alla fakturor ska vara klara för augusti. Hade en massa personalärenden som jag ville få ordning på. Sånt som skulle registreras i datan, för löne.


Förmiddagen försvann hur fort som helst, eftermiddagen var det möte ang hälsa. Efter det så gick jag, Linda och Tord en runda upp till informationen för att jag skulle få behörighet till några dörrar som jag behöver passera lite då och då. Sen gick vi inom psyk akuten för att se hur det ser ut där nu när de byggt om och det var väldigt fint där. Hoppas bara att man slipper åka in där och hälsa på ;O

Sen var det fakturor som gällde i 2½ timme, eller bl a det var massa annat som kom emellan, men mest fakturor var det. Så jag stannade kvar en extra timme för att hinna med så mycket som möjligt. Jag halverade antalet fakturor i alla fall och det känns bra.


Johan körde hem under tiden jag jobbade över för att måla dörren till förrådet en sista gång. Han kom och hämtade mig när han var klar och hade handlat lite mat och så.

Hem och bytte om snabbt, körde upp till stallet och johan hade fått för sig att han skulle gå hem, så han vandrade iväg med en gång.

Moa rusade ut och hämtade Bellino, Linn satt och red på banan och jag fixade i stallet.

Linn skulle provrida i en sadel så jag och Frida gjorde vad vi kunde för att hjälpa henne. Det är så himla svårt och veta om den passar eller inte, men Mafiozo såg inte ut att må dåligt.

Så det blev ett köp av en väldigt fin sadel till ett väldigt bra pris. Nu kan de ut och galoppera på fälten utan att de glider runt i westernsadeln =)


Mitt i en röra av prova sadel och ponnybus på banan, så kom en av mina bästa arbetskamrater upp till stallet och hälsade på. Alltid trevligt med spontana besök, det gillar jag =) Nästa gång borde det vara dags för en ridtur ;))

Gick inte att övertala idag, trots att det bara var snälla hästar i närheten, men jag ger mig inte. Det kommer att hända, SNART!!!


Moa fixade med Bellino och sprang med honom, sadlade och longerade ett tag. Sen satt hon upp och travade runt när jag linade och det gick lika bra idag som i söndags. Men skritta kan han inte för då blir det vingligt och han vill helst stå still. Är rätt envis när han vill, blir lite åsnevarning på honom =)

Moa provade att rida med spö och det gick bra, han brydde sig inte så mycket som jag trodde att han skulle göra. Skönt!


Linn var schysst och hämtade in Seline till mig, eftersom jag bara stod och snackade skit och hjälpte Moa lite. Tack syrran!


Linande Seline som minsann börjar bli rätt så på hugget nu. Ville inte riktigt lyssna utan ville bara springa och busa. Visar fortfarande lite hälta i höger varv, men betydligt bättre. Se om Patricia sitter upp imorgon eller på torsdag.

Stretchade och masserade henne och det syns att hon gillar det och efter en stund slappnar hon av och det är lättare att komma åt musklerna.


Johan gick hela vägen hem, tog nästan 3 timmar för han gick grusvägarna på slutet för det hade blivit mörkt och är ju inte helt lämpligt att gå på stora vägen utan reflexer då.


Patricia och Anton var hemma när jag och Moa kom hem. Moa pluggade lite SO och sen var det sängen.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 september 2010 20:49

Grattis söta Michaela på Din 6-årsdag.


  

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 september 2010 21:45

Jo det var svårt att komma upp, men det tar väl tid innan min kropp vant sig vid rätt tider igen. Nu har jag ju inte sovit på rätt timmar på dygnet på över en och en halv vecka, så det tar väl ett tag att komma i fass igen.


Supergott väder idag också, vindstilla och hög luft. Jag tycker det är så mysigt när vädret är så. Man vaknar liksom till på morgonen.


Jag var väldigt trött på förmiddagen, är rätt så segt att komma igång igen. Det var inte så mycket post, men massor av mail och så klart ett nätverk som gick och hängde sig på förmiddagen... suck!


På eftermiddagen hade vi vårt lilla måndagsmöte så där försvann någon timme och lite till. Alltså blev det inte skött så där jättemycket som jag hade tänkt. Alltså blir det massor att hinna ikapp imorgon.


Johan tog ledigt för att måla allt det vita en sista gång, nu innan det ska bli dåligt väder. De har ju lovat sämre i mitten av veckan.


Han hämtade mig och vi körde hem och käkade. Sen stack jag och tjejerna upp till stallet och lastade Seline. Vi skulle visa henne för Lisette på långeberga och få vår dom!!

Linda kom för att hälsa på Deus som hon förhoppningsvis ska hjälpa till med när Camilla jobbar.


Seline fick godkänt av Lisette, vilket jag nästan inte trodde. Så nu får vi så smått börja rida och ut och gå med henne på asfaltsvägarna. Ska skritta på banan och rida henne lång och låg. Fick gärna rida i havet, men inte för djupt. Skönt att vi är på väg åt rätt håll igen.


När vi var klara med detta så körde vi Patricia till Planteringen där hon skulle dansa på kvällen. Tillbaka till stallet med Seline och fixade där. Moa fixade med Bellino, lasttränade och sen gick vi ut en kort runda med honom.


På vägen hem så körde vi och hämtade Patricia på Ramlösa station där hon satt och väntade på en buss som hon inte visste när den skulle komma.


Hem och höll kväll! 

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 5 september 2010 20:45

Vaknade skapligt tidigt till ytterliggare en kanonfin dag.

Johan började tömma poolen, för vi tror knappt att någon kommer att bada i den mer i år =)


Johan körde till Ljungbyhed där det var flyguppvisning och där var han hela dagen och fotade.


Patricia och Anton var ute och körde med kompisar.

Moa stack hem till Miche och var hos henne hela dagen.


Så det var ytterliggare en dag i ensamhet... börjar bli hemskt trist detta... vi bor 5 st här och jag är själv hela tiden. Jättetråkigt! Till och med så att jag längtar till jobb för att få träffa folk igen.


Jag gjorde inte mycket, är fortfarande rätt så trött så det blir inte så mycket aktivt. Tvättade och var ute och klippte gräset på baksidan. Städade till kaninen, och på eftermiddagen sorterade jag lite papper. Ligger rätt mycket efter med det. Man ska ju inte ta med sig jobbet hem så därför blir det liggandes här hemma, tyvärr. Men lite ordning blev det, men absolut långt ifrån klart.


När Johan kom hem så körde jag och Moa upp till stallet. Moa travade för första gången på Bellino utan att jag eller Patricia sprang med. Förvisso höll jag dem på lina, men behövde inte springa med i alla fall. Jätteduktiga!

    


Linade Seline och jag tycker att det ser bättre ut, men inte bra.

Usch och fy för imorgon ska vi visa Seline för Lisette och jag undrar om hon blir godkänd =/


På kvällen var det skottlossning på råå och Patricia och Anton var ute och körde så man blir ju lite bekymrad. Men de var inte där som tur var, men de hade mött massor med polisbilar.


Hem och slöade och förberede inför jobbedag imorgon.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 4 september 2010 23:45

Vaknade vid halv nio, gick upp och käkade tillsammans med tjejerna.


Moa bakade en kladdkaka som vi skulle ta med till stallet och bjuda på när vi hade en paus i vårt stallstädande.

Vi tjejer blev skjutsade av Johan till stallet. Johan själv körde till Hofterup och köpte lite vitaminer och annat som behövdes till Seline. Sen körde han och fotade vid havet några timmar.


Vi började med att fixa hölådorna i hagarna. Nu närmar ju sig hösten och kladd i hagarna och då vill vi att hästarna äter i lådorna istället och inte trampar ner höet i geggan.

Tur vi hade nån kille med oss och fixade så att allt blev rätt. Och inte vilken kille som helst heller =) Han var klart dagens coolaste kille. Hade egna snickarbyxor från Fristad på sig, så himla tuff!

  


När vi var klara med dem så släppte vi ihop alla hästarna i en hage och full fart blev det kan jag lova... eller ja alla utom Tensan som verkade tycka att de andra la väldig onödig energi på spring när man kan äta =)

        


Det stora arbetet idag var att försöka fixa till ridbanan, skrapa kanter och jämna till banan. Och den blev så stooor när vi var klara. Vi hittade nog fler meter ridbanan under allt gräs faktiskt.

Patricia hjälpte till på banan hela tiden och Moa hon tvättade hinder och roade de små som jagar henne hela tiden =)

  

      


Monica hade tagit med sig frallebullar och Frida och Johan hämtade ut pålägg och kaffe. Hade en mysstund i solen och fikade och det var behövligt.

Det sliter att gräva och kratta... ja jag var väl inte för aktiv, känner att kroppen tyvärr inte riktigt har hämtat sig efter en vecka på toaletten. Men jag gjorde vad kroppen orkade och kanske liite till, men ja ja.


Seline gjorde vi inte med något idag för det såg ut som att hon fått röra sig vad hon skulle den här dagen. Och när hon sprang med de andra hästarna så såg hon inte så halt ut längre. Hon glömde nog bort det...=)


När vi var klara i stallet och johan hämtat oss så körde vi till pizzerian i vallåkra och hämtade hem 2 pizzor som vi delade på när vi kom hem. Och var det gott eller????? JA!!! Som jag har längat efter onyttig mat... spännande bara att se vad min mage tycker om det.


Moa följde med till Billeberga efter stallet, så senare på kvällen körde Johan och hämtade hem henne. Och på vägen stannade de och köpte lite onyttigt godis som jag också tryckte i mig, liiite av i alla fall.

Behöver få igång magen igen om man säger så.... har ju aldrig varit så tom så det verkar ta tid att komma igång igen.


Patricia och Anton var som vanligt ute och körde, de hade kört lite eco-driving för att se hur lite/mycket bensin bilen drog.


Johan och Patricia snörvlar och hostar, hoppas att det inte blir värre än så bara.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 3 september 2010 22:30

Börjar bli liiite trött på soppor nu, vill TUGGA!!!

Gick upp vid halv åtta då kroppen tyckte att den varit till sängs för länge.


Körde någon maskin tvätt och drack te och soppor på förmiddagen. Vid middag så åt jag 2 rostade mackor och te...


Satt och tog det lugnt, kollade någon film och sen var jag så rastlös så jag gick ut och klippte gräset på framsidan och städade lite runt förrådet.

Sen var jag heeelt slut.. så det blev soffläge några timmar igen, med lite slumrande till och med.


När Johan kom hem så körde jag och tjejerna till stallet för att fixa där.

Sista kvällen för Moa tillsammans med Bellino så hon ville ju fixa med honom så mycket som möjligt.

Patricia mockade och fixade med maten och jag gick en stund med Seline på banan och sen masserade och stretchade jag hennes ben.


Patricia kom ut och hjälpte Moa med Bellino. Moa red barbacka och travade med hjälp av Patricia och det gick jättebra.


Johan är rätt så genomförkyld så han blev hemma för att vila, men han hade dammsugit hela huset, vilket jag inte orkat.

Han började även att koka makaroner och korv till vi kom hem, för ikväll var det MAT som gällde för mig. Är ju så HUNGRIG!!!!


Efter denna dag så var jag helt slut.


Satt en stund på kvällen och fixade och trixade men ytterliggare en film med Moa och Bellino. Kommer nog ut på bloggen imorgon.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards